Kittilän seurakunnan hautausmaat

Kittilän seurakunnassa vainajia haudataan kirkonkylän, Alakylän ja Tepsan hautausmaihin. Kirkon takana on sankarihautausmaa.

Yleisöllä on vapaa pääsy hautausmaalle päivittäin klo 7 - 22.

Erityisinä juhla-aikoina, kuten pyhäinpäivänä, jouluna ja uudenvuodenpäivänä ja näiden aattoina sekä kiirastorstaista pääsiäispäivään hautausmaa on avoinna yleisölle läpi vuorokauden.

Hautamuistomerkit

Ohjeet kivien korkeuksista ja leveyksistä ovat yleisohjeita. Muoto voi olla vapaa, pelkistetyt suorakaiteen muotoiset hautakivet ovat suurina ryhminä yksitoikkoisia. Yli 60 cm korkeat hautakivet kiinnitetään aluskiveen tapituksin. Suorakaiteenmuotoisesta kivestä poikkeaville muistomerkeille on haettava kirkkoneuvoston lupa. Haudan reunustaminen aidalla, kiveyksellä tai muuten on kielletty, jollei hautausmaan käyttösuunnitelma sitä salli. Haudoille ei saa istuttaa pieniä pensaita suurempia muistomerkkejä ja on huolehdittava siitä, etteivät kasvit leviä.

Yksi hautapaikka

Kiven leveys 0-90 cm ja korkeus 0-60 cm.

Kaksoishautapaikka

Kiven leveys 0-130 cm ja korkeus 0-80 cm.

Suuret hautapaikat

Kiven leveys 0-150 cm ja korkeus 0-70 cm.

Sukuhaudoilla voidaan käyttää joko pystymallisia kiviä, joiden leveys on 2/3 korkeudesta tai matalampaa vaakamallia, jonka korkeus on 2/3 leveydestä.

Maksimi leveys tai -korkeus on kuitenkin 150 cm.