TALOUDELLISTA AVUSTAMISTA

Diakoniatyö auttaa taloudellisessa vaikeuksissa olevia. Avustushakemuskaavakkeita saa diakoniatoimistosta ja kirkkoherranvirastosta.

Pappilassa on diakoniakammari, josta on mahdollista hakea kierrätysvaatteita yms. tavaraa, joita seurakunta on saanut lahjoituksina yrityksiltä tai yksityisiltä ihmisiltä. Sekä lahjoitusten antaminen että niiden hakeminen sovitaan puhelimitse diakoniatyöntekijän kanssa, puh. 040 7268205.

Diakoniatyön syksy 2018

Torstaina 6.9 avautuvat diakoniakammarin avoimet ovet klo 10-11. Ruokakasseja jaetaan klo 10-11. Tarjolla kahvia pinkkikammarissa. Tiistaina 11.9 Yhteydenateria seurakuntatalolla. Tiistaisin 18.9 lähtien ruokakasseja jaetaan klo 10-11 diakoniatyön asiakkaille, lämmin ateria ja kahvit tarjotaan klo 11. Perheelliset voivat hakea ruokakassin klo 9.45 lähtien. Tervetuloa!

Kerran kuukaudessa tiistaina nautimme yhteydenaterian seurakuntakodilla klo 11 alkaen. Yhteydenateria on kohtauspaikka jokaiselle, jonka sydäntä hiertävät pienet kivet. Kivenä voi olla yksinäisyys, taloudellinen ahdinko tai tarve keskustella ja jakaa tuntojaan. Voit tulla mukaan myös ilman lastikiviä. Silloin voit kuunnella, tukea tai muuten jakaa omastasi. Yhteydenaterian päättyessä jaamme matkaan mukaan ruokaa niille, jotka sitä tarvitsevat. Tervetuloa!

Syksyn yhteydenateriapäivät ovat 11.9.   16.10.   20.11.   18.12

Torstaitupalaiset tapaavat toisensa jälleen syyskautena joka parillinen viikko alkaen 20.9. Luemme torstaituvassa raamatun tekstejä kirkkovuoden kalenterin mukaan, keskustellen ja kommentoiden. Torstaituvat alkavat klo 13.00 kahveilla. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat tupalaiset! Huomaa: torstaina 29.11 ei ole torstaitupaa.

Seurakuntapiirejä järjestetään diakoniakylätoimikunnan toimesta eri kylillä Alakylä, Molkojärvi, Tepasto, kirkonkylä (ilmoitukset Kittilä-lehdessä). Jos haluat järjestää kotikylässäsi seurakuntapiirin, niin otathan yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

VIRKISTYSTÄ JA HARTAUKSIA LAITOKSISSA

Kehitysvammaisten kerho vanhustentalon kerhohuoneella (Lanssitie) kerran kuukaudessa. Kerhossa vaihdetaan kuulumisia ja pidetään hartaushetki.

Ämminkammari Kullerossa  Ryhmässä keskustellaan, lauletaan ja hiljennytään yhdessä. Syksyn Ämminkammarit alkavat klo 14.00. Päivämäärät ovat 26.9.    24.10.   21.11.   19.12.

Lisäksi kerran kuukaudessa on papin ja kanttorin toimittama hartaus tai jumalanpalvelus jokaisessa Kittilän palvelutalossa/laitoksessa. Lisätietoja kirkkoherranvirastosta.

Sairaalaan tai sairaskotiin voi pyytää myös yksityisen ehtoollisen, jos tarvtsee erityistä hengellistä hoivaa ja vahvistusta.

SYNTYMÄPÄIVÄMUISTAMISET

70 ja 80 vuotiaille lähetetään ennen syntymäpäiviä kirje/kortti, jossa onnitellaan ja kehotetaan ottamaan seurakuntaan yhteyttä, mikäli asianomainen toivoo seurakunnan työntekijän vierailua. Lisäksi 70 ja 80 vuotiaille järjestetään syntymäpäiväjuhla. Tänä syksynä 80-vuotiaiden syntymäpäivät ovat sunnuntaina 14.10. Ilmoittauduthan tarjoilujen vuoksi kirkkoherranvirastoon! Anna samalla tiedot myös erityisdieeteistä. Olet tervetullut sinä sekä myös omaisesi.

90 ja yli 90 vuotiaisiin otetaan yhteyttä puhelimitse ja käydään syntymäpäivävierailulla, mikäli asianomainen sitä toivoo.

VAPAAEHTOISTOIMINTAA JA KOULUTUSTA

Seurakunta tarjoaa sekä kertaluonteista että jatkuvia mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön kahvinkeitosta lähimmäispalveluun. Mikäli vapaaehtoistyö kiinnostaa sinua, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään puh. 040 7268205.

Lähimmäispalvelu. Lähimmäisenä toimimista esim. yksinäiselle vanhukselle.

Vapaaehtoisia kaivataan kammarin toimintaan. Jos Sinua kiinnostaa, otathan yhteyttä diakonissa Senja Ahvoseen, 040-7268205.

Yhteisvastuun lipas/listakerääjänä toimiminen keväällä.

Myyjäisten/tapahtumien järjestelyissä vapaaehtoisena

Jumalanpalveluksessa avustaminen.

Armollinen Jeesus, sinä tuot sydämeemme luottamuksen, jonka avulla voimme välittää läheisillemme toivon liekin. (Veli Roger)

Ajankohtaista

Diakonissa on tavattavissa toimistolla keskiviikkoisin klo 9 - 11, jos haluat rauhallista keskusteluaikaa diakonissan vastaanotolla. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse ja sopia itsellesi sopivamman vastaanottoajan. Diakoniatyöntekijän voi kutsua myös kotiin (puh. 040 7268205)

Yhteisvastuukeräykseen voi ilmoittautua lipas- tai listakerääjäksi. Ota yhteys kirkkoherranvirastoon puh. 040 5329593.

Meistä itsestämme tuntuu, että tekomme on vain pisara meressä. Mutta ilman tuota pisaraa meri olisi pienempi. (Äiti Teresa)